Gıda Bağımlılığı

Gıda Bağımlılığı

Gıda Bağımlılığı Nedir?

Bağımlılık denilince ilk akla gelen alkol, sigara ve madde olmasına rağmen, gıda bağımlılığı da en az bunlar kadar önemli bir bağımlılık türüdür. Yeme bozukluğuna veya gıda bağımlılığına sahip olan bireyler genellikle kendilerine fiziksel derecede rahatsızlık verecek kadar besin tüketme eğilimine sahiptirler. Yeme bozukluklarının ve kilo verilememesinin alt sebeplerinden biri de psikolojimizdir.  Bu nedenle bireylerin bu durumu çözmek için psikolojik yardım alması önerilir.

Gıda Bağımlılığı Terapisinde Ne Yapılır?

SPD tekniği, bireylerin onlara kilo aldıran ya da bağımlı oldukları besinlerden uzaklaşmasına yardımcı olur. Seans sırasında bu besinler belirlenerek içerdikleri maddelere özgü elektromanyetik frekansların vücuttan temizlenmesi sağlanır. Bu terapinin bir diğer etkisi ise, metabolizmayı hızlandırarak kilo verme hızını da arttırmasıdır. Genellikle iki seans yeterlidir.

Hangi Gıdalara Olan Bağımlılıklar Yok Edilebilir?

Hamur İşleri

SPD tekniği unlu mamullerde kullanıldığında hem bireylerin bu gıdaları tüketme isteklerinde azalmaya hem de bu gıdalara bağlı pek çok hastalığın yok olmasına olanak sağlayacaktır.

Şekerli Gıdalar – Tatlılar

Şekerin kendisi metabolizmayı yavaşlatır ve vücutta insülin dengesizliğine neden olur. SPD tekniği bu gıdalara olan isteği ve ihtiyacı azaltarak bireylere yardımcı olur.

Çikolata

Çikolata bağımlılığı SPD tekniği ile giderilebilir.

Çok şekerli meyveler

Çok şekerli meyvelere karşı olan düşkünlük yine SPD tekniği ile giderilebilmektedir.

Tuz

Çok tuz kullananların, tuza ihtiyaç duymamasını sağlamayı amaçlayarak SPD tekniği ile bu düşkünlüğü giderir.

Kahve

Terapiler kahve kullanımı azaltmaya yardımcı olur.

İnek sütü ürünleri

SPD tekniği, bu ürünlerin tüketimini azaltarak bu gıdalara bağlı pek çok hastalığın iyileşmesinde de önemli rol oynar.

Diğer Gıdalar

Bireylerin düşkün olduğu diğer gıdaların kullanımı da SPD tekniği kullanılarak azaltılabilir.

Terapinin Gıda Bağımlılığı Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Bireylerin iştahında ve yeme arzusunda belirgin ölçüde bir azalma gözlemlenir. Terapi sonrasında bireyler, bu ismi geçen gıdaların pek çoğunu artık aramadığını fark edecektir.